Prajitura ROZ

de diaconta in Prajituri, 12 Dec 2010 | 19166 vizualizari

 

O prajiturica colorata in roz si absolut delicioasa.E reteta prajiturii Krem a la Krem putin modificata.Din pricina pofticiosilor am fost nevoita s-o tai mai repede decat ar fi fost cazul.Nu faceti ca mine,e pacat s-o stricati.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crema Ole cu gust de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare

Crema:

  • 1 plic Crema Ole cu gust de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • afine

Glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom

Pentru decor suplimentar am folosit 1 plic de Glazura Duo de la Dr.Oetker

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ROZ:

Blatul:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand.

Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si amestecam cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem compozitia intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Crema cu gust de capsuni are o culoare roz,de aceea si blatul are o nuanta de roz.

Crema:

Amestecam frisca cu laptele si Crema Ole de vanilie si mixam pana se obtine o spuma consistenta.

Glazura:

Zaharul se amesteca cu cele 3 linguri de apa,se pune pe foc sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Se ia de pe foc se pune o lingura de rom,untul si ciocolata taiate bucatele.Se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata.Daca e nevoie se mai pune putin pe foc.

Glazura se lasa sa se raceasca.Va trebui sa se ingroase suficient de mult pentru a putea fi pusa pe prajitura.

Asamblare:

Peste blatul racit se pune crema de vanilie.Eu am presarat si niste bobite de afine.

Apoi se pune glazura cate o lingura,incepand de la mijlocul prajiturii.

Se lasa la frigider.E o glazura care se intareste destul de incet.

Deasupra am mai pus o glazura Duo de la Dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ROZ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:42

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:03

miam miam

diaconta 1

22.02.2011, 19:14

Ligia,nu a fost tare aspectuasa,dar a fost gustoasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars